Guide

Guide

Rejseguider

Pernille og Louise er begge ansat som rejseguider hos rejseselskabet "Tyrkietseksperten", eller "Scanways" som det også hedder.
De er nu på farten rundt om i verden.
Pernille har været i Goa, Indien og Louise i Phuket, Thailand.
I 2008 og 09 har de begge valgt at arbejde i Marmaris, Tyrkiet.

Opdatering...

RejseguiderPosted by Louise Rasmussen Thu, November 29, 2007 22:39:17

Vi er delt ind i 4 underholdningsgrupper hernede, og i fredags var det den tredje gruppe som skulle arrangere nogen underholdning for os alle sammen om aftenen. De havde lagt puder på gulvet i en rundkreds nede i et af undervisningslkalerne, og så havde de bedt os alle komme med to gaver hver. Så skulle vi spille pakkespil og høre julemusik. Den dag (ved midnat) var der nemlig præcis én måned til juleaften, og der er jo nogen, som ikke kommer hjem til jul. Så vi spillede akkespil og sang med på bl.a. julesange fra Pyrus :) Derefter skulle vi ned i byen på en bar der hedder Sensi Bar. Her havde de arrangeret med ejeren dernede, at de spillede julemusik og pyntede op til jul for os, samt at de ville have nogle billige priser til os. Det var virkelig en hyggelig aften! Godt nok var det ikke nissehuer vi fik på dernede, nok nærmere nytårshatte, men i og med de ikke fejrer jul hernede, må man jo ta' hvad man kan få :)

I går var vi på landsbytur i en lille landsby oppe i bjergene som hedder Etrim. Da vi kom derop, var der en lokalguide som tog imod os (angie tro jeg han hed). Han var en ung fyr (nok omkring 30) som havde boet i landsbyen hele sit liv. Og når jeg siger landsby, så MENER jeg landsby!!! Så er Biersted jo nærmest en storby!!!! Byen består af 20 huse, én moské, et kaffehus, en mindre tæppefabrik, en kiosk og en skole. Det første der skete efter vi havde mødt lokalguiden var, at vi blev inviteret ind i moskéen. Når man går ind i en moské skal man tage skoene af. Så det gjorde vi. Derefter skal kvinderne dække deres hår med tørlæde (respekt for profeten Mohammed tror jeg nok). Så vi fik alle sammen udleveret et tørklæde som vi skulle bære mens vi var derinde. Så fortalte guiden ellers om Islam og om, hvordan de beder 5 gange i døgnet osv. Det var faktisk ret så interessant!!! Efter moskéen blev vi inviteret på the eller kaffe i det lokale kaffehus (de drikker the alle vejne hernede - selvfølgelig fordi det er nationaldrikken). Derefter skulle vi se nogle forskellige huse. Det første hus var et hus tilbage fra år 1900, bygget af sten og mudder. Her boede en familie for mange år siden, som engang i 1920'erne fik en søn. Familien boede i det her lille bitte hus med kun ét rum. I det rum lavede de mel og smør og bagte brød. Det var også her de sad når de havde gæster og det var her de spiste. Og så var det altså også her de sov. På gulvet!!! Dengang sov man på tykke håndlavede knyttede tæpper, med et vævet tæppe over sig. Der var ingen toilet i huset, men en lille "stenhytte" 10 meter fra huset som var toilet! I dag er der ikke nogen som bor i huset, men det er bevaret for at minde dem om den tid og for at folk som os kan se det. Overfor blev der i 1950'erne bygget endnu et hus. Det her hus var en bryllupsgave til sønnen i huset, da han blev tvangsgift med hans kone. Parret bor stadig sammen i huset. I det her hus var der 2 værelser. Det ene er konens hus, hvor hun knytter tæpper. Det andet er opholdsstuen. Og her var det præcis som i det andet hus. Hvor de laver mad, har gæster, ser tv og sover. Også på gulvet!!! Utroligt at tænke på når de altså også her lever i år 2007!! Manden i huset (som er 83 år) var en hyggelig mand, som var ufattelig glad for at se så mange unge mennesker i hans hjem og han var virkelig stolt af, at vise sit hjem frem for os. Han lavede honnig, sæbe og olivenolie, som vi kunne købe af ham, og det gjorde vi selvfølgelig :) Som i moskéen, tog vi også skoene af her, inden vi gik ind. Guiden fortalte, at når der er gæster i huset, og nogen så stiller konen et spørgsmål, så svarer hun ikke hvis manden er i rummet. Det er ikke fordi hun er uhøflig, men det er af repsekt overfor manden, som så svarer på spørgsmålet for hende!!! Det lyder vanvittigt i vores ører, men sådan er det i nogle landsbyer stadig. Efter besøget i husene, skulle vi se den lille tæppefabrik. Igen en rigtig god oplevelse!!!

Overalt hernede vokser der oliventræer, som jeg også har taget billeder af som i kan se. Ellers er der også en del appelsintræer og så vist også nogle frugter som vokser på kaktusser?!

Den anden dag var mig, Pernille og Anne Mette ude at spise. Det var en virkelig hyggelig restaurant, som ligger helt ud til vandet, med udsigt til borgen her i byen og til Kos. Det var helt fantastisk mad vi fik!!! Pernille fik champignonsuppe til forret og noget der hedder Chicken Hawaii til hovedret, som er kylling med champignoner og annanas i en flødesauce og så selvfølgelig en masse tilbehør bestående af forskellige grøntsager og pommes frites. Anne Mette og jeg fikmtomatsuppe og en hovedret som jeg ikke kan huske hvad hedder. Men det var virkelig mørt kalvekød med stegte tomater og chilli til, grøntsager og pommes frites og bearnaisesauce til. (Bearnaisesauce hernede er altså ikke som derhjemme - det er nærmest stegt!!). Men det smagte helt fantastisk!! Nu er det jo også sådan er Tyrkiet er det 3. bedste køkken i verden! Efter maden fik vi the og da vi skulle betale kom vi af med knap 100 danske kroner hver! Helt sikkert at vi skal derned igen!!!

I dag har vi haft undervisning i forsikring og krisehåndtering. Forsikring er altså ikke det mest spændende, men krisehåndtering er ret så spændende!! Det er om, hvordan man kan reagere i forskellige krisesituationer som fx tsunamien. Vi skal også ha' krisehåndtering hele dagen i morgen. Glæder mig helt. Lørdag har vi fri, og søndag skal vi til Efesos. Det er ruiner (det må man ikke kalde det, men det er det) tilbage fra græsk tid tror jeg nok - det ved jeg nok mere om på søndag :) I bussen dertil (som tager 3 timer) har vi hver især fået et emne vi skal fremlægge på ca. 5 min. Jeg skal fortælle om Islam... så det skal nok blive spændende!! Mandag og tirsdag er der eksamen (præsentationseksamen), hvor vi skal ha' forberedt 5 emner: Tyrkisk geografi, tyrkisk historie, tyrkisk kultur, sociale forhold og tyrkiske traditioner. Vi skal ha' forberedt et oplæg på 5-7min. til hvert emne, og vi må IKKE ha' hjælpemidler med, så alt skal huskes i hovedet!! Er lidt spændt på, hvordan det kommer til at gå! Kunne godt være jeg snart skulle ha' læst noget om det... (!).

Jeg vil snart i seng, så ligger lige lidt billeder ind. Billedet med en skammel og den grønne væg, er moskéen, manden i det hvide tøj, var vores lokalguide og manden som står på tearassen i det hvide hus, er ham på 83 og det er der han bor i dag. Det sidste billede er landsbyen taget fra bussen på vej hjem derfra :)

  • Comments(0)//guide.one2.dk/#post16