Guide

Guide

Rejseguider

Pernille og Louise er begge ansat som rejseguider hos rejseselskabet "Tyrkietseksperten", eller "Scanways" som det også hedder.
De er nu på farten rundt om i verden.
Pernille har været i Goa, Indien og Louise i Phuket, Thailand.
I 2008 og 09 har de begge valgt at arbejde i Marmaris, Tyrkiet.

Juli måned kom og gik...

RejseguiderPosted by Louise Rasmussen Sat, August 01, 2009 14:21:47

Så er juli måned allerede forbi og vi går stærkt august i møde og udsigten til besøg hjemmefra er indenfor rækkevidde. Solen skinner stadig hernede og graderne stiger også stadig – vi har som det højeste været på 46 grader i skyggen…. Indtil videre…. Mon august bliver varmere? Det tror jeg….

D. 1. juli var vi inviteret til BBQ hos Cathrine og Gökhan. Vi kan hermed konstatere at tyrkiske mænd og danske mænd ikke er spor anderledes når det kommer til at grille. Samtlige af drengene fra kontoret holdt til ude på den ene balkon (af de 7 balkoner som Cathrine og Gökhan har!!) hvor de vogtede over grillen. Dog vil jeg sige at den tyrkiske måde at grille på (eller måske er det bare drengene fra kontoret som har deres helt egen metoder….?) er noget for sig… en gang sprit og en hårtørrer og så ellers en masse flammer…. Meget specielt…. Men ikke desto mindre fik vi da noget at spise og det smagte også ganske fint. Aftenen gik endnu engang i godt selskab og i løbet af aftenen fik drengene den idé at klæde sig ud i vores uniforms t-shirts…. Det skal lige siges at 2 af drengene bestemt ikke er skabt til at bære en str. small t-shirt, og sjove så de ud!

Efter en vellykket BBQ gik vi hver til sit. Hüso fra kontoret skulle køre nogle af de andre hjem – og selvom Pernille og jeg kun bor ca. 200m. fra Cathrine og Gökhan ville vi da ikke snydes. Så op på kølerhjelmen med os og hjem det gik. Dog måtte vi gøre et kort stop foran Seven hotel eftersom en af gæsterne spottede at ”jamen det er da guiderne” og frem kom det store kamera…. Men okay, hvor tit ser man sin guide på kølerhjelmen af en bil?!

Dagen efter havde Pernille og jeg fri så det var jo oplagt med en bytur oven på sådan en BBQ.

Vores fridag tilbragte vi i vandland (efter Pernille havde kæmpet en brag kamp med at få mig vækket). Og nej, vi er bare ikke gode til at gå i vandland. Vi kunne lige bevæge os ned til bølgebassinet og finde en badering når bølgerne kom – ellers gik dagen med at sove ud på en strandseng… Godt vi havde fået dem overtalt til at vi selvfølgelig kun skulle betale børnepris. Som aftenen kom måtte jeg jo så erkende, at jeg skal lytte noget mere til hvad guiderne siger til gæsterne…. HUSK SOLCREME!!!!! Igen igen igen var jeg totalt solskoldet og måtte smøres ind i yoghurt for at køle ned… Jeg lærer det aldrig!

Endnu en uge gik og endnu en fridag kom hvilket selvfølgelig også bød på endnu en bytur… meeeen lidt forandring skal der jo til indimellem så vi droppede diskotekerne på stranden og tog ind til centrum hvor barstreet ligger. Og dagen efter…. Intet ringere end en afslappende dag på stranden.

D. 15. juli inviterede Pernille og jeg de andre guider over til os til tøse aften. Kasper var selvfølgelig også inviteret, men måske det blev lidt for tøset… i hvert fald var der redt op ude på balkonen med en stor madras, masser af tæpper og puder. Derudover var der masser af honningmelon, kirsebær, fersken, banan, slik og cola – og selvfølgelig en rigtig tøsefilm på computeren! Se dét var hygge!

Dagen efter var det Hüso fra kontoret som inviterede på BBQ. Her var vi igen samlet alle sammen til en lækker grill aften endnu engang – og her var Hüsos kone og mor og far også med. Den efterfølgende dag inviterede Pernille og jeg os selv på rester J

Mandag d. 20. juli var alle skandinaviske guider i Marmaris inviteret til fest. Det var et af de andre selskaber – Detur - som arrangerede det. Marlene og Kasper var på pubcrawl og kunne derfor ikke komme med, Ann gad ikke og Cathrine og Camilla var i biografen og se den nye Harry Potter film. Men Pernille og jeg siger jo sjældent nej til en fest, så vi tog med. Invitationen havde vi fået på en fax – afhentningstidspunkt kl. 22.02 ved Coral Car Rent. Da vi skulle af sted vidste vi ikke hvor afhentningsstedet var, så derfor ringede jeg til Stine fra Bravo Tours. De skulle hentes ved Point Center kl. 21:57 hvilket forvirrede os, så vi blev enige om, at Pernille og jeg altså også bare gik ned til Point Center. Endelig kom bussen og ud trådte Deturs guider udklædt som stewardesser. Inde i bussen var der ved hvert sæde et stykke papir med ”safety onboard” og sikkerhedproceduren blev gennemgået og ”kaffen” (vodkaen) serveret. Vi fik oven i købet også udleveret et velkomstbrev hver – dog et specielt et af slagsen. På hver kuvert stod der navn og inde i hver kuvert stod der hvad man skulle gøre – og man måtte ikke sige det til nogen. Jeg skulle fx rejse mig og råde ”DETUR” hver gang der blev sagt skål. Da alle guiderne fra Scanway, Apollo, Bravo Tours, Falk Lauritsen og alle de andre var blevet samlet op, blev vi kørt ned til stranden hvor en stor båd lå og ventede på os. Ud på båden med os, hvor pladserne var bestemt på forhånd så vi blev godt blandet sammen og så blev aftensmaden serveret. I løbet af aftenen blev der afholdt flere konkurrencer og som vi nærmede os land blev vi præsenteret for resten af aftenens program. Nu stod den på barstreet.

Det var en virkelig underholdende aften og et super godt initiativ fra Deturs side!

Nå… noget helt andet er, at husdyr er meget søde… men det kommer altså helt an på hvad det er for nogle husdyr. For et stykke tid siden fandt jeg en kakkelak som lå på ryggen inde i min bruser. Jeg troede den var død og ville tage fejebakken og samle den op med – men så rørte den på sig! Så i al min panik fik jeg skubbet den ned i afløbet…. Hmm…. Dårligt træk skulle det vise sig at være. Jeg troede at den ville kravle væk hvis jeg satte et glas over afløbet (vel og mærket med en shampoo ovenpå så glasset ikke kunne væltes!) – men hver dag kunne jeg se det ulækre dyr som så ud til at vokse sig større og større. Endelig en dag fik vi overtalt Kasper til at løfte glasset og sprøjte kakkelak gift ned i afløbet for at få bæstet til at dø. Han sprøjtede nok en halv flaske derned… jeg har ikke set den siden, men glasset og shampooen står der stadig… i stedet tager jeg bad på Pernilles badeværelse.

Nå, ikke flere kakkelakker. Troede vi!!! Den anden aften da vi kom hjem fik jeg pludselig øje på endnu et krabat – og denne her var en af de større af slagsen. Pernille fik hurtigt fat i giften igen og ville sprøjte på den. Men vor herre bevar mig vel hvor blev vi forskrækket da den pludselig lettede!!! DET VAR EN FLYVENDE KAKKELAK!!!!! Sjældent har jeg oplevet noget så klamt. Den fløj ind bag ved køleskabet… hvad skulle vi gøre??? Vi måtte have fat i en mand!!! Jeg ringede til Camilla som ville få fat i en der kunne fjerne den. Et øjeblik efter ringede hun tilbage ”jeg ved ikke om man kan kalde det en mand, men min kæreste er på vej” sagde hun. Og 2 minutter efter stod Omar der. Han skreg af grin af os, men ikke desto mindre fik han den fjernet. Dagen efter stod den på total hovedrengøring!!

I torsdags (d. 30. juli) mødtes alle fra kontoret ned ved Marinaen. Her gik vi ombord på et af vores krydstogt skibe, hvor vi skulle spise og overnatte. Aftensmaden blev serveret omkring kl. 23 og ikke længe efter gik vi lidt efter lidt til ro. Kahytterne benyttede vi os ikke af, i stedet lå vi alle sammen oppe på dækket under åben stjernehimmel og sov. Den aften så jeg 5 stjerneskud.

Dagen efter var vi i land igen omkring kl. 7.30 og en ny arbejdsdag kunne begynde.

Det var juli måned som med hastige skridt fór forbi... det er en skam at tiden går så hurtigt, men på den anden side så glæder jeg mig rigtig meget til højsæsonen er forbi og der ikke længere er så mange mennesker på gaderne længere...

  • Comments(0)//guide.one2.dk/#post38